Cadeau tip voor moederdag

Cadeau tip voor moederdag

Speciaal voor moederdag hebben we leuke cadeaupakketjes gemaakt die niet alleen een feestje zijn om te geven, maak ook bijzonder leuk zijn om te onvangen!

Want wie geniet er niet van een bont gezelschap aan vogeltjes in de tuin of op het balkon? Of wie raakt er niet gefascineerd van de kleine insecten die altijd ijverig in de weer zijn in een gezellig insectenhotel in de tuin of het balkon?🐞

 

Geluk zit in een vogeltje!

Zoveel vogels, zoveel wensen. Verschillende soorten vogels hebben voorkeur voor verschillende voedselsoorten: de ene soort eet insecten, terwijl de andere soort juist geniet van maaltijd zaden. Over het algemeen geldt de regel: hoe breder het aanbod aan soorten voer, hoe groter de diversiteit aan vogels zal worden. Dat geef nog eens kleur aan je tuin of balkon!

Klik hier om naar de blog te gaan over vogeltjes in de tuin.

 

Start een insectenhotel!

Insecten zijn belangrijk voor de natuur. Insecten zoals de bij 🐝 hebben een belangrijke rol in de bestuiving van voedingsgewassen en dragen daardoor bij aan de biodiversiteit, die het ecosysteem hard nodig heeft. Ook zorgen insecten voor de bestrijding van ongewenste gasten bij planten en bloemen.

Lieveheersbeestjes 🐞 zijn bijvoorbeeld gek op het eten van bladluis. Ze kunnen tot wel honderd bladluizen per dag eten! Wist je dat insecten ook kampioen zijn in afvalverwerking? De wesp is bijvoorbeeld een ijverige opruimer van kadavers van kleine zoogdieren, vogels en amfibieën. En last bus not least, insecten zijn voedsel voor dieren die lager in de voedselketen staan. Genoeg redenen om je eigen insectenhotel te starten!

Klik hier om naar de blog te gaan over het starten van een insectenhotel.

 

 

Terug naar blog