Voedingsadvies voor kromsnavels

Voedingsadvies voor kromsnavels

Wij adviseren om kromsnavels, van parkiet tot papegaai, in de ochtend te voeren met een verse salade en in de middag een veelzijdige zaadmengeling aan te bieden. Op deze manier eten vogels niet alleen de lekkere zaadjes op uit hun voerbakje, maar krijgen ze een veelzijdig menu aangeboden én de vrijheid om voedingsbronnen te verkennen.

Daar worden vogels gezond en gelukkig van!

Smakelijke maaltijdtoppers
Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien is het een nieuw concept voor je: Chop. Chop is een verse ontbijt-salade voor je vogel, die je zelf maakt van verse groenten. Vogels vinden de variatie van de ontbijt-salades heerlijk en ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Om de salade compleet te maken kun je deze aftoppen met een Utopia Top Quality saladetopping. Hierin zitten gezonde, smakelijke gedroogde kruiden en bloemen die een perfecte aanvulling vormen voor een gevarieerd menu.

Utopia Top Quality vogelvoer: een gebalanceerd menu!
Utopia vogelvoer is een smakelijk en gevarieerd premium vogelzaad, dat speciaal is ontwikkeld voor verschillende vogelsoorten zoals tropische vogels, kanaries, parkieten, Australische parkieten, Afrikaanse parkieten, Afrikaanse papegaaien en Zuid Amerikaanse papegaaien. Utopia vogelvoer wordt met zorg en passie ambachtelijk gemengd. Anders dan basis zaadmengsels heeft deze voeding een zeer gevarieerde samenstelling van o.a. vruchten, zaden, tijmpoeder, vitaminekorrels en eivoer. Daarnaast zijn alle mengsels verrijkt met diverse kruiden.

Theetijd!
Kromsnavels vinden het heerlijk om als variatie kruidenthee te drinken. In de natuurlijke leefomgeving van kromsnavels ontstaan deze thee-poeltjes in holle boomstammen waar gevallen bladeren en kruiden in het regenwater, onder de warmte van de zon, trekken tot een lekker theetje.

Utopia Top Quality Kruidenthee bestaat uit natuurlijke kruiden en deze worden rechtstreeks in het water opgenomen. Je kunt de afgekoelde thee gewoon in een extra drinkbakje aanbieden. Zet voor dagelijks gebruik een kopje Utopia Vogel-Vit melange en voor ondersteuning tijdens de ruiperiode Utopia Rui-melange.

Tip! Verander de thee in een ijslolly tijdens de warme zomerdagen.

Smakelijke vogelboeketten
Als aanvullende voeding en lekkere snack kun je trosgierst, een vogelboeket of lijnzaadvlas aan de vogels aanbieden. De vogels vinden dit erg lekker en ze hebben meteen een bezigheid omdat ze zelf de zaadjes uit het kaf moeten halen. Geef trosgierst niet onbeperkt, het is namelijk een dikmaker. Uiteraard moeten de vogels altijd beschikking hebben tot vers en schoon drinkwater.

 

Terug naar blog