Utopia Top Quality vogelvoer

Utopia Top Quality vogelvoer

Utopia vogelvoer is een smakelijk en gevarieerd premium vogelzaad, dat speciaal is ontwikkeld voor verschillende vogelsoorten zoals tropische vogels, kanaries, parkieten, Australische parkieten, Afrikaanse parkieten, Afrikaanse papegaaien en Zuid Amerikaanse papegaaien. Utopia vogelvoer wordt met zorg en passie ambachtelijk gemengd. Anders dan basis zaadmengsels is deze voeding compleet voorzien van essentiële voedingsstoffen én verrijkt met diverse kruiden.

Klik hier voor het Utopia Top Quality vogelvoer

De gevarieerde samenstelling van o.a. vruchten, zaden, tijmpoeder, vitaminekorrels, kruiden en eivoer voorziet volledig in de natuurlijke voedingsbehoefte van tropische vogels.

✅Tijmpoeder heeft een ontstekingsremmende werking en houdt ziektekiemen tegen. Zo helpt het huid-, ademhalingsproblemen, maar ook maag- en darmproblemen te voorkomen.

✅Eivoer is een noodzakelijke aanvulling op zaadvoer. Eivoer zit boordevol vitaminen, eiwitten en aminozuren die de vogel nodig heeft om gezond en sterk te blijven.

✅Brandnetel heeft een ontstekingsremmend effect en is rijk aan vitaminen C, K en mineralen. Brandnetel staat bekend om zijn reinigende werking. Het is rijk aan mineralen (o.a. calcium, magnesium, ijzer en silicium) en ondersteunt de werking van de lever en nieren en stimuleert botopbouw.

✅Zeewier draagt bij aan een goede gezondheid en ondersteuning van de darmen. Bovendien draagt het bij aan een gezond glanzend verenkleed. Zeewier is een uitstekende bron van eiwitten, mineralen (o.a. jodium) en vitamines. Met name jodium is belangrijk voor een goede werking van de schildklier van vogels.

✅De toegevoegde maagkiezel zorgt voor een goede vertering en opname van voedingsstoffen.

Als aanvullende voeding en lekkere snack kun je trosgierst of één van onze vogelboeketten aan de vogels aanbieden. De vogels vinden dit erg lekker en ze hebben meteen een bezigheid omdat ze zelf de zaadjes uit het kaf moeten halen. Geef trosgierst niet onbeperkt, het is namelijk een dikmaker. Uiteraard moeten de vogels altijd beschikking hebben tot vers en schoon drinkwater.

 

 

Terug naar blog