Tijd voor thee

Theetijd!

Kromsnavels vinden het heerlijk om als variatie kruidenthee te drinken. In de natuurlijke leefomgeving van kromsnavels ontstaan deze thee-poeltjes in holle boomstammen waar gevallen bladeren en kruiden in het regenwater, onder de warmte van de zon, trekken tot een lekker theetje.

Utopia Top Quality Kruidenthee bestaat uit natuurlijke kruiden en deze worden rechtstreeks in het water opgenomen. Je kunt de afgekoelde thee gewoon in een extra drinkbakje aanbieden. Zet voor dagelijks gebruik een kopje Utopia Fit melange en voor ondersteuning tijdens de ruiperiode Utopia Rui-melange.

Bereiding: laat de kruiden 5 tot 8 minuten in niet gekookt, heet water (80C) trekken. Laat de thee volledig afkoelen voordat je het aan je vogel aanbiedt.

Tip! Verander de thee in een ijslolly tijdens de warme zomerdagen.

Utopia vogel-Fit melange
Paardenbloemblad & Brandnetelblad

Utopia top Quality vogel-Fit melange bestaat uit een mengeling van twee ware vitaminebommen: paardenbloemblad en brandnetelblad. Paardenbloemblad is rijk aan vitamine A en C en bevat een hoge concentratie kalium en calcium. Paardenbloemblad bevordert de spijsvertering en ondersteunt de lever. Dit blad, boordevol vezels en antioxidanten, helpt daarnaast het immuunsysteem te versterken. Brandnetelblad staat bekend als een vitaminerijk blad en bevat onder andere vitamine C, A, B1, B2, B3, B5, B5, B9, en K.

Utopia Rui-melange 
Kamille, Goudsbloem & Lavendel

Help jouw vogel de ruiperiode door met Utopia top Quality rui-melange, rijk aan kamille, goudsbloem en lavendel. Kamille verlicht huidirritatie die tijdens de ruiperiode kan ontstaan dankzij de ontstekingsremmende, kalmerende en antibacteriële werking. Goudsbloem is een natuurlijke immuun booster en werkt ontstekingsremmend. Lavendel staat bekend om de ondersteunende werking voor de huid.

Klik hier om naar de soorten vogel-thee te gaan

Terug naar blog