Op stap met je hond

Op stap met je hond

Veel hondeneigenaren vinden het heerlijk om op pad te gaan met de hond. Uitwaaien op het strand, ravotten in het bos of zwemmen in een meer of bij een honden strand. Waar moet je aan denken als je je hond meeneemt op avontuur? Wij geven je een aantal tips!

Je staat op het punt om de deur uit te stappen. De hond heeft een halsband met penning om, jij hebt de riem vast, poepzakjes mee en een aantal beloningsbrokjes in je zak. Let’s go! Of toch niet? Wandel je een klein rondje in de buurt, dan zijn bovenstaande dingen voldoende. Ga je met de auto op stap en ben je van plan langer weg te zijn, dan kun je nog meer voorbereidingen treffen. Ben je van plan met je hond naar het buitenland te gaan, raadpleeg dan ruim van te voren je dierenarts welke vaccinaties en andere medische voorzorgsmaatregelen er nodig zijn. 

Het is niet wettelijk verplicht (in Nederland!) om je hond in de auto vast te zetten, maar om gevaarlijke situaties te voorkomen is het wel aan te raden. Zo kun je je hond vastzetten met een gordeltuig op de achterbank of achter een hondenrek in de kofferbak.

Als je een lang stuk gaat wandelen, is het belangrijk dat je hond voldoende water aangeboden krijgt. Een hond kan niet afkoelen door te zweten, maar alleen via de tong en voetzolen, of door te hijgen. Neem daarom een koude fles water en een (invouwbaar) bakje mee zodat je hond tijdens of na een wandeling voldoende kan drinken.
Nog handiger is deze waterfles to-go. Is het warm weer en moet je lang in de auto zitten? Overweeg dan eens om een koelmat in de auto te leggen waardoor de hond wat kan afkoelen!

Naverzorging
Je komt terug van een heerlijke wandeltocht. Controleer jezelf en je hond dan altijd op teken. Het is aan te raden om je hond te behandelen met een goed vlooien- en tekenmiddel, om deze nare beestjes van jouw beest te weren. Op deze manier kun je met een gerust hart op pad met jouw viervoeter!

Terug naar blog