Feliway Classic: helpt bij stress

Feliway Classic: helpt bij stress

Veranderingen in de omgeving kunnen stressvolle situaties opleveren voor katten. Wanneer een kat zich niet veilig voelt in de omgeving, zal de kat meer gaan sproeien en krabben om duidelijk te maken dat dit zijn territorium is. Feromonen spelen een belangrijke rol in communicatie tussen katten. Feromonen, die ook wel ‘feel-good feromonen’ genoemd worden, brengen territorium boodschappen over en kunnen worden verspreid op twee manieren. De eerste is via de urine (sproeien) en de voetzolen (krabben). Deze feromonen geven en boodschap aan de omgeving: ‘pas op, ik ben hier de baas!’.

De tweede manier waarop katten feromonen verspreiden, is door kopjes te geven. Onderzoek heeft uitgewezen dat feromonen die vrijkomen door het geven van kopjes verschillende andere gedragsproblemen, zoals sproeien en krabben, oplossen. Deze feromonen geven de boodschap aan de omgeving: ‘ik ben thuis en ik voel me hier prettig’.

In Feliway Classic zijn kalmerende feromonen verwerkt die ervoor zorgen dat de kat zich prettig en veilig voelt, ondanks veranderingen in de omgeving. Op deze manier ondersteun je het welzijn van de kat en kun je ongewenst gedrag voorkomen. Feliway Classic is verkrijgbaar in een sprayflacon voor lokale problemen als sproeien en krabben. Ook is Feliway verkrijgbaar in de vorm van een verdamper voor in het stopcontact; deze vernevelaar is geschikt voor katten met een verminderde eetlust of bange katten.

Terug naar blog