Spelen is gezond!

Spelen is gezond!

Spelen is gezond!
Hoe kies je het juiste speeltje voor je (jonge) hond?

De meeste honden vinden het heerlijk om hun energie kwijt te raken door te spelen. Spelen is niet alleen leuk, het is ook nog heel gezond! Door te spelen ontwikkelt een hond zijn intelligentie en komt hij gelijk aan een portie lichaamsbeweging. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten hondenspeeltjes te verkrijgen. Zo zijn er speeltjes voor hond en baas samen zoals een bal aan een touw, speelgoed waar de hond alleen mee kan spelen zoals een floss of een pluche beest en natuurlijk de voerspelletjes waarbij de hond mentaal wordt uitgedaagd.                                                                        

                                                                                      

Het is belangrijk dat speelgoed voor de hond stevig en robuust is, zoals het speelgoed van het merk KONG zonder scherpe randen of mogelijke splinters. Ook al kan ieder hondenspeeltje kapot, er is wel verschil in stevigheid en materialen. Voor bijna al het speelgoed is het advies om altijd toezicht te houden als de hond aan het spelen  is. Wanneer het speelkwartier over is, kun je de speeltjes opruimen en een andere keer weer aanbieden. Op deze manier blijven de speeltjes verrassend voor de hond en iedere keer weer leuk om mee te spelen.

Puppy’s gaan vanaf ongeveer 3 maanden hun tanden wisselen. Vaak zie je dat honden dan behoefte hebben aan speeltjes waar ze flink op kunnen kauwen. Dan is het belangrijk dat je stevige speeltjes aan de hond aanbiedt en geschikte kauwbotten. Kijk bij puppy’s die aan het wisselen zijn goed uit met het spelen van trekspelletjes, want vaak hebben puppy’s een gevoelige mond.

Elke hond heeft een andere speelstijl. Probeer daarom onder toezicht te experimenteren met verschillende soorten hondenspeeltjes. Misschien gaat jouw hond voorzichtig om met pluche speelgoedbeesten, of trekt jouw hond juist in een oogwenk dit speetje aan stukken. Als je de speelstijl van je hond leert kennen, kun je daar ook het speelgoed op afstemmen!

Terug naar blog