Bekijk uw winkelmandje
Notenmix 75gr
€ 3,99

Gezonde en verantwoorde snack!

Knaagdieren en papegaaien zijn slimme dieren, in een saai hok zonder afwisseling gaan zij zich snel vervelen. Een manier om knaagdieren en papegaaien bezig te houden, is om een deel van het voer en snacks op een andere manier aan te bieden, in plaats van het gewoon in een bakje klaar te zetten. Daardoor kunt u hen uitdagen, laten nadenken en laten bewegen. Ze moeten moeite doen om hun voedsel te bemachtigen en dat maakt het voor de dieren interessanter en vaak ook leuker.

Hiervoor kunt u aan de slag met het eigen voer, maar ook zeker met de verschillende snack mixen. Deze zijn erg geliefd als lekkernij en het is een zeer gezonde snack, deze zijn dus ideaal om te verwerken/ verstoppen. Voor elk dier is er een geschikt voedsel spel te doen. Er zijn diverse voedsel spellen te krijgen: van voederballen tot puzzels, van bamboerollen tot wilgenballen.

De verschillende noten uit deze notenmix hebben ieder ook een eigen functie in het lichaam. Dit maakt de snack niet alleen lekker maar ook gezond en verantwoord.

Hazelnoten:

Door de stoffen calcium en fosfor, wordt de stevigheid van de tanden en botten verbeterd. Fosfor versterkt het bindweefsel van de botten.

Walnoten:

Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Naast omega-3-vetten en vezels bevatten walnoten o.a. magnesium, vitamine E, vitamine B6 , koper en zink.In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Door de vezels is deze noot goed voor de spijsvertering.

Cedernoten:

Cedernoten geven niet alleen veel knabbelplezier, zij zorgen ook voor een evenwichtige spijsvertering. Ook is deze noot rijk aan vitamine B en E.

Pijnboompitten:

Pijnboompitten zijn goede bronnen van essentiële vetzuren die hersenen, hart en botten beschermen.  Verder zitten pijnboompitten boordevol vitamines, mineralen en eiwitten.

Pijnboompitten zijn een belangrijke bron van antioxidanten, die helpen om schade veroorzaakt door vrije radicalen tegen te gaan.

Amandelen:

Noten zijn gezond, één van de gezondste noten is de amandel. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en zijn goed voor het hart, de hersenen en je spijsvertering.

Pompoenpitten:

Pompoenpitten zijn een voedzame pittensoort. Er zit ontzettend veel vitamine E, fosfor, magnesium, ijzer en koper in. Pompoenzaden hebben een antischimmel, antibacteriële en antivirale werking.

1
In mandje
Description

Lekker en gezond!

Ingrediënten:
Hazelnoten, Walnoten, Cedernoten, Pijnboompitten, Amandelen en Pompoenpitten.

Bewaaradvies:
op een koele en droge plaats

 

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!