Bekijk uw winkelmandje
Bessenmix 65gr
€ 3,99

Geliefd als lekkernij en zeer gezond

Knaagdieren en vogels zijn slimme dieren, in een saai hok zonder afwisseling gaan zij zich snel vervelen. Een manier om knaagdieren en vogels bezig te houden, is om een deel van het voer en snacks op een andere manier aan te bieden in plaats van het gewoon in een bakje klaar te zetten. Daardoor kunt u hen uitdagen, laten nadenken en laten bewegen. Ze moeten moeite doen om hun voedsel te bemachtigen en dat maakt het voor de dieren interessanter en vaak ook leuker.

Hiervoor kunt u aan de slag met het eigen voer, het hooi maar ook zeker met de verschillende snackmixen. Deze zijn erg geliefd als lekkernij en het is een zeer gezonde snack, deze zijn dus ideaal om te verwerken/ verstoppen. Voor elk dier is er een geschikt voedselspel te doen. Er zijn diverse voedselspellen te krijgen: van voederballen tot puzzels, van bamboerollen tot wilgenballen.

De verschillende bessen uit deze bessenmix hebben ieder ook een eigen functie in het lichaam. Dit maakt de snack niet alleen lekker maar ook gezond en verantwoord.
 

Lijsterbessen:

tegen heesheid, vogels gaan er beter door zingen. Bevat veel vitamine C, dit verhoogt de weerstand. Ze regulieren de darmen en helpen bij constipatie alsmede diarree.
 

Vlierbessen:  

Helpt bij de aanzet van pigment vorming bij vogels en knaagdieren, erg goed tijdens de rui. Bevatten veel vitamine A,B en C. Een van de grootste voordelen van vlierbessen zijn hun immuniteit verhogende eigenschappen.
 

Rozijnen:

Er zitten veel goede vitamines in rozijnen zoals vitamine B. Deze vitamine is goed voor ons hart en onze bloedvaten. Er zit ook kalium en borium in rozijnen, deze laatste is een mineraal dat de botten verstevigt. Rozijnen stimuleren ook de spijsvertering.
 

Goji bessen:

Ook in Goji bessen zit veel vitamine C, wat o.a. zorgt voor een verhoogde weerstand. Goji bessen zijn ook rijk aan vitamine A, dat ook veroudering vertraagt. Bovendien kan vitamine A het immuunsysteem stimuleren en is het belangrijk voor een scherp zicht.
 

Cranberries:

We kennen de cranberrie eigenlijk het best als middel om urineweginfecties te bestrijden. Maar deze bessen hebben ook een gunstige invloed op dieren die een verminderde eetlust of spijsverteringsproblemen hebben.

1
In mandje
Description

Een gezonde, verantwoorde variatie.
Rijk aan vitaminen, mineralen en aminozuren.

Bestaande uit : lijsterbes, vlierbes, rozijnen,
goji bessen en cranberries.

Een echte traktatie!
Koel en droog bewaren.

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!