Dierenbescherming blij met Happy Konijn

Als dieren goed worden gehouden en verzorgd, is het elke dag dierendag voor ze. Ze één dag in het jaar extra in het zonnetje zetten is prima, nog fijner is altijd een aangenaam leven. Veel dieren lijken best een beetje op mensen. Ze willen comfortabel wonen, lekker eten en bewegen, of een andere leuke afleiding hebben.

De Dierenbescherming denkt dat dierenwinkels veel kunnen doen om duidelijk te maken wat dieren nu precies nodig hebben. Zo kan de retail de klant helpen om het de dieren thuis naar hun zin te maken. Met informatie, maar ook door in de winkel het goede voorbeeld te geven. Zeker als een winkel dieren verkoopt is dat een must, maar ook als ze geen dieren verkopen, is de winkelier een belangrijke informatiebron voor de klant. Over het dier, maar ook over wat het allemaal nodig heeft om gezond en wel te blijven.

Daarom is de Dierenbescherming zo blij met winkeliers zoals Diertotaal Utopia die al meedoen met Happy Konijn. Dieren die van nature groepsdieren zijn, hebben één of meer maatjes nodig: één konijn is geen konijn.

Het is leuk om samen te werken om klanten te helpen het hele jaar door bewustere en verantwoorde keuzes voor hun huisdier te maken.