Voedselverrijking voor de kat

Voedselverrijking betekend eigenlijk; je dier laten werken voor zijn eten.

Het is gebleken dat dieren beter in hun vel komen te zitten, door actief bezig te zijn met hun voeding. Ze kunnen op deze manier hun natuurlijke gedrag nabootsen, het gaat verveling tegen en het helpt gedragsproblemen voorkomen. Maar het is vooral leuk!

Katten zijn intelligente roofdieren die van nature het grootste deel van de dag bezig zijn met jagen.

 

Een van de manieren om katten te laten werken voor hun voer, is om een deel van het voer op een andere manier aan te bieden dan de gebruikelijke voerbak.

Daardoor kunt u hen uitdagen, laten nadenken en laten bewegen. Ze moeten moeite doen om hun voedsel te bemachtigen en dat maakt het voor de katten interessanter en ook vaak veel leuker.

Er zijn verschillende manieren om voeding aan te bieden. U kunt natuurlijk uw eigen creativiteit gebruiken, zoals bijvoorbeeld het verstoppen van de brokjes in wc rolletjes of in een doos, maar er zijn ook tal van leuke  voerballen, voerbakken en denkspellen te verkrijgen.

 

Tip ! Gebruik de seizoenen. Verzamel in de herfst bijvoorbeeld bladeren, stop deze in een doos en verstop daar de brokjes in.
 

Bron: LICG. Het LICG voorziet (potentiële) kopers en houders van huisdieren van onafhankelijke, betrouwbare informatie over het houden van huisdieren en alle aspecten die in dat kader relevant zijn. De informatie is beschikbaar via www.licg.nl.