De drinkfonteinDoor middel van een drinkfontein heeft uw huisdier altijd vers, koel en schoon drinkwater, en dat heeft grote gezondheidsvoordelen.

Katten drinken graag vers water en vinden het aantrekkelijk als water stroomt. In de natuur is stromend water veel frisser als stilstaand water en bovendien zorgt de constante watercirculatie voor remming van de bacteriegroei en voor een schonere drinkfontein.

 

Het water wordt gefilterd, gekoeld en gecirculeerd. Het grote wateroppervlak zorgt voor extra veel zuurstof en daardoor voor verser en lekkerder water. De steeds bewegende stroming speelt ook in op de fascinatie van dieren op stromend water. Vers en stromend water stimuleert uw katten meer water te drinken ten behoeve van een goede nierfunctie en vermindert het risico op nier- en blaasproblemen.

 

Dit is ook één van de redenen waarom veel dierenartsen een drinkfontein adviseren. Een drinkfontein voorziet uw kat van vers, gekoeld water, is hygiënisch en motiveert het drinken. Dit laatste heeft vooral een gunstige uitwerking voor slechte drinkers, nier- en blaaspatiënten en oudere katten.

 

Het filter is belangrijk omdat dit voerresten, haar en ander vuil tegen houdt.

Het kool zorgt ervoor dat het water vers blijft smaken. Het filter moet elke 3 weken vervangen worden. De andere weken dat de fontein schoongemaakt wordt mag het filter uitgespoeld worden.

Vergeet ook niet het rotertje van de pomp regelmatig schoon te maken.

 

Bron: LICG. Het LICG voorziet (potentiële) kopers en houders van huisdieren van onafhankelijke, betrouwbare informatie over het houden van huisdieren en alle aspecten die in dat kader relevant zijn. De informatie is beschikbaar via www.licg.nl.