Diertotaal Utopia voorbeeldfunctie
Happy Konijn concept

Diertotaal Utopia Waddinxveen heeft voorbeeldfunctie Happy Konijn, wat moet leiden tot gelukkiger en langer konijnenleven.

Dierenbescherming en brancheorganisatie voor huisdierensector slaan handen ineen

Een konijn in een mooi hok met lekker veel stro en alles erop en eraan. Wat is daar nu mis mee? Veel huisdierliefhebbers zijn zich van geen kwaad bewust, maar konijnen zijn echte groepsdieren die met zijn tweeën al veel gelukkiger zijn dan alleen. De Dierenbescherming en de brancheorganisatie voor de huisdierensector Dibevo lanceren vandaag een gezamenlijk ontwikkeld project om in dierenwinkels de consument beter voor te lichten over het houden en verzorgen van konijnen. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt dit initiatief dat impulsaankopen van het populaire huisdier moet helpen voorkomen.

Aftrap met nieuw winkelconcept Diertotaal Utopia Waddinxveen

Waarom nu deze aandacht voor het konijn? Dat is eenvoudig uit te leggen. Het konijn staat op nummer 4 op de lijst van meest gehouden huisdieren in Nederland; er zijn er zo’n 1,2 miljoen van. Het konijn is vaak een geliefd en gewaardeerd onderdeel van het gezin, maar uit onderzoek uit 2010 en 2011 blijkt echter dat veel eigenaren helaas te weinig weten over hoe je konijn goed moet verzorgen. Diertotaal Utopia Waddinxveen is 1 van de 4 ondernemers in Nederland die de aftrap doen met een bijzonder winkelconcept, waarin een opvallend logo van een konijn de aandacht trekt.

Belangrijkste ingrediënten van het concept:

aantrekkelijk gepresenteerde informatie over konijnen houden;

ondernemers die de klant persoonlijk aanspreken;

een voorbeeld in de winkel van goede huisvesting en verzorging;

het wijzen op het volwassen konijn in het dierenopvangcentrum als de consument zoekt naar een maatje voor een eenzaam konijn.