Februari: Maand van het Gebit


Tandverzorging hond

Dieren moeten wennen aan gebitsverzorging. Hieronder volgt een stappenplan om tandenpoetsen te leren; doe dit met geduld en blijf regelmatig herhalen.
Heeft uw hond of kat er genoeg van of wordt het vervelend, stop er dan mee, het gaat nog vaak gebeuren, dus het poetsen mag geen straf worden!

1) Lip omhoog schuiven.

2) Tandpasta laten proeven (vaak geen probleem door de leversmaak).

3) Wennen aan een ‘voorwerp’ op de tanden: wrijf met een vinger of met de achterzijde van de tandenborstel over een hoektand, daarna over de 
premolaren, de molaren en als laatste de snijtanden (vaak het minst leuk
omdat het zo dicht bij de neus is).

4) Laten wennen aan de tandenborstel: als de hond of kat aan bovenstaande stappen gewend is, kunt u proberen de bek te openen en de boven- en onderzijde te poetsen en als laatste de binnenzijde. Tip: Laat de onderkaak steunen op uw hand en dek de ogen niet af. Dit is prettiger dan wanneer ze geen zicht hebben op wat er gebeurt.

5) Poets het gebit van uw hond of kat bij voorkeur dagelijks maar zeker minimaal 2 keer per week. Gebruik geen humane tandpasta. Deze bevat fluoride en schuimvormende stoffen die indien doorgeslikt o.a. darmstoornissen bij honden kunnen veroorzaken.


 

Tandverzorging kat
Bogadent PLAQUE-STOP CHIPS voor katten.

Smakelijke half-zachte kauwchips met de innovatieve XF3-Effect- Formule en voedzame zalmolie. Kenmerken * Nieuwe, innovatieve XF3-Effect- Formule met een speciale algenmix * Actieve werking via het bloed, speekselklieren en de mondflora * Verhindert bacteriën zich aan de oppervlakte van de tanden te hechten * Verwijdert plaque en voorkomt het opnieuw ontstaan van plaque * Reinigend effect door de ruwe structuur van de chips, 100% natuurlijk * Combineert optimale gebitshygiene met kauwplezier

Toepassing
5-10 chips per dag om de tandverzorging te ondersteunen.
 

Tandverzorging knaagdier en konijnen:
Paardenbloemwortel

Paardenbloemwortel is een smakelijke, natuurlijke gebitsverzorger. Door de heerlijke geur zijn de wortels erg aantrekkelijk om op de knagen, hierdoor slijten de steeds maar doorgroeiende tanden.

Het bevorderd de spijsvertering omdat de wortels veel ruwvezels bevatten en het verhoogd het immuunsysteem door de goede voedingsstoffen in de paardenbloemwortel. 100% natuurlijk!