Voedselverrijking betekend eigenlijk, je dier laten werken voor zijn eten.

Het is gebleken dat dieren beter in hun vel komen te zitten, door actief bezig te zijn met hun voeding. Een van de manieren om honden te laten werken voor hun voer, is om een deel van het voer op een andere manier aan te bieden dan de gebruikelijke voerbak. Daardoor kunt u hen uitdagen, laten nadenken en laten bewegen. Ze moeten moeite doen om hun voedsel te bemachtigen en dat maakt het voor de honden interessanter en ook vaak veel leuker.

Er zijn verschillende manieren om voeding aan te bieden. U kunt natuurlijk uw eigen creativiteit gebruiken, zoals bijvoorbeeld het verstoppen van de brokjes, maar er zijn ook tal van leuke  voerballen, voerbakken en denkspellen te verkrijgen. De voerbal moet de hond met zijn neus laten rollen zodat er een brokje uit komt en de hond op deze manier beloond wordt. Sommige honden vinden de voerbal zo leuk dat ze er ontzettend enthousiast van worden. Daarom is de voerbal niet geschikt voor honden met een blessure.

Bij de voerbakken met een labyrint moet de hond met zijn neus, tong of poot de brokjes eruit zien te halen. Het is ontzettend leuk om te zien hoe vindingrijk honden zijn! Het doen van denkspellen is goed en leuk voor alle honden. Denkspellen zijn een soort puzzels die u samen met de hond kunt doen. Dit is niet alleen heel erg leuk om samen te doen, het versterkt ook nog eens de band met uw hond.

Vooral voor honden die door een blessure even wat rustiger aan moeten doen of voor oudere honden zijn denkspellen een uitkomst. Doordat de honden (tijdelijk) minder beweging krijgen, kunnen ze hun energie kwijt in het denkspel. Een spel van 15 minuten staat ongeveer gelijk aan een wandeling van een uur. Ook voor drukke honden is het doen van een denkspel aan te bevelen. Door de andere inspanning is het rustgevend voor de hond.

Begin niet met een te moeilijk spel voor uw hond. De hond moet eerst begrijpen wat de bedoeling is. Hij moet leren vakjes te openen door te schuiven, tonnetjes te verplaatsen, optillen van klepjes enz. Wij adviseren u graag in onze winkel over de verschillende spellen. Voerballen en voerbakken met labyrint zijn heel snel te begrijpen voor alle honden.


Tip! Gebruik de seizoenen.

Verzamel in de herfst bijvoorbeeld bladeren, stop deze in een doos en verstop daar de brokjes in. Maak in de zomer een ijsje voor uw hond, bijvoorbeeld met behulp van de Kong.

 

Bron: LICG. Het LICG voorziet (potentiële) kopers en houders van huisdieren van onafhankelijke, betrouwbare informatie over het houden van huisdieren en alle aspecten die in dat kader relevant zijn. De informatie is beschikbaar via www.licg.nl.