Kauwen is niet alleen goed voor het gebit, het is een natuurlijke behoefte van uw hond. Het levert een positieve bijdrage aan zijn welzijn. Door de hond de juiste kauwproducten aan te bieden voorkomt u mogelijk probleemgedrag en laat uw hond andere objecten met rust.

Honden hebben, met name na de maaltijd, drang om te kauwen. Dit is een mooi moment om een lekker kauwproduct aan te bieden. Wanneer u de kluif weer wilt opbergen, vergeet dan niet om deze met de hond te ‘ruilen’ voor een snoepje. Laat uw hond altijd kluiven onder toezicht en ruil het laatste stukje van de kluif ook voor een snoepje. Dit om te voorkomen dat de hond het laatste stukje kluif in een keer naar binnen schrokt.

Waarschuwing! Gooi nooit kluiven (of speelgoed) in de richting van uw hond. Als de hond deze vangt kunnen er ernstige schade aan de mond, kaak en/of het gebit ontstaan. Omdat niet iedere hond hetzelfde is zijn de producten opgesplitst in verschillende materialen en formaten. Kies het juiste kauwproduct voor uw hond. Wij helpen u graag in onze winkel bij uw keuze.


Nylabone

Nylabones zijn gemaakt van speciaal behandeld nylon met heerlijk toegevoegde smaken. De smaak komt nog beter uit als de kluif even in kokend water wordt gelegd. Wanneer honden hier op kauwen komt de smaak vrij en het afgekloven bot vormt een soort borsteltje dat voor een poetsende werking tijdens het kluiven zorgt. Bovendien zal het materiaal niet versplinteren zodat er geen ernstige verwondingen ontstaan. Het is wel mogelijk dat de kluif door het slijten scherpe randjes krijgt. Nylabone heeft kluiven in verschillende maten; kies de juiste kluif die bij uw hond zijn gewicht en kauwbehoefte past. Voor puppy’s is er een speciale, zachtere serie van Nylabone producten. Nylabones zijn zeer solide en duurzaam; ze slijten langzaam.


Voor de super kauwer!

In 1638 ontdekte Galileo Galilei Linceo dat botten bij kleine dieren in verhouding sterker zijn dan bij grotere soorten. Hij maakte een bot in de sterkste vorm en bewees, dat als menselijke benen die vorm zouden hebben, er maar liefst 99% minder botbreuken zouden voorkomen !

Nylabone koos voor zijn ontwerp en maakte dat bot van het sterkste nylon. Voor de extreem harde bijter! We noemen hem onverwoestbaar, maar hij slijt natuurlijk wel, anders zouden honden het niet leuk vinden om erop te bijten.

Ter bescherming van het tandglazuur zijn de botten net iets zachter dan hondentanden. Het bot is echter zo taai dat er geen stukken vanaf gebeten kunnen worden.


Hertengewei

Hertengewei is een puur natuurlijk product voor volwassen honden. Het is niet bewerkt, niet gedroogd, niet verhit, enz. Het is alleen in verschillende stukken gezaagd. De geweien zijn op een natuurlijke manier afgegooid; de herten krijgen ieder jaar een nieuw gewei. Doordat het een natuurlijk product is kan dit invloed hebben op de voorraad.

Honden zijn dol op hertengewei. Ze moeten soms wel even wennen aan het principe van de kluif. De honden schrapen als het ware de merg uit het gewei, maar ze kunnen ook aan de buitenkant kluiven. Het is echter niet de bedoeling dat ze de kluif door de midden  proberen te bijten. Het is een erg hard product en de hond zou dan gebitsbeschadigingen kunnen oplopen. Belangrijk is om het juiste formaat gewei te kiezen dat bij uw hond past, zodat er veilig gekluift kan worden.


Rawhide kluiven / buffelhuid

De streng geselecteerde huiden van runderen die worden gebruikt zijn gesplitst in een binnenste en in een buitenste laag. De taaie buitenste laag wordt gebruikt voor leren schoenen, tassen en kleding, terwijl de zachte binnenste laag gebruikt wordt als ‘ongelooide huid ‘ (=rawhide) voor kauwkluiven. De kluiven zijn smaakvol, gezond en 100% verteerbaar.


Buffelhuid

Buffelhuidkluiven worden gemaakt van de binnenzijde van de buffelhuid die bij de bewerking van de huid achterblijft. Deze wordt gesneden en geperst tot de welbekende kluiven en soms voorzien van een smaakje of een vulling. Er zijn veel verschillende manieren waarop de huiden kunnen worden gereinigd en verwerkt. Hierdoor kunnen er grote verschillen tussen  de kwaliteit van de kluiven ontstaan. Wij verkopen alleen premium kwaliteit buffelhuidkluiven.


Zorgvuldig gedroogde vleesproducten

Er zijn tal van soorten bewerkte, zorgvuldig gedroogde ‘vleesproducten’ bij ons verkrijgbaar waar uw hond heerlijk op kan kluiven. U kunt denken aan varkensoren, runderlong, pezen, enz. Op sommige van deze producten is de hond een langere tijd aan het kluiven, terwijl andere van deze lekkernijen als een ‘koekje’ worden opgegeten.

Waarschuwing! Geef nooit soepbotten, kippenpoten of andere beenderen die niet als diervoeding worden aangeboden. Vaak is het bot te klein en splintert het gemakkelijk. Te kleine stukken worden in zijn geheel ingeslikt en zorgen voor verstoppingen. Splinters zijn nog gevaarlijker; de scherpe punten kunnen door de darmwand heen prikken.

Geef de hond ook nooit rauw varkensvlees. Er bestaat een gevaar dat het virus Aujeszki in het vlees zit. Dit virus is onschuldig voor mensen maar erg gevaarlijk voor hond en kat.

Let ook op de hoefjes die (soms gevuld) worden aangeboden. De honden vinden ze heerlijk maar de hoefjes kunnen erg scherpe randen hebben en de darmen beschadigen.


Bijzondere kauwproducten

Wat als uw hond een voedselallergie heeft?
Het kan erg lastig zijn om een geschikt kauwproduct te vinden. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden. We hebben in plaats van de traditionele buffelhuid ook kluiven van de Noorse eland. Dit ambachtelijk product wordt, zonder gebruik van chemische hulpstoffen, volgens traditioneel proces met de hand gemaakt van de huid van de eland. De huid van deze krachtpatser is ongelooflijk sterk en smaakvol.

Er zijn ook diverse kauwproducten op basis van vis, zoals de gedroogde zalmhuiden. Soms worden er voor honden met voedingsallergie plantaardige producten aangeraden, hiervoor zijn dan de Whimzees kauwproducten geschikt.


Whimzees kluiven

Whimzees kauwproducten zijn lekker, gezond, gebit verzorgend, light (laag vetgehalte), vezelrijk, vegetarisch, geheel verteerbaar en 100% natuurlijk. Doordat er geen dierlijk eiwit in deze kluiven zitten zijn ze ook geschikt voor de meeste honden met een dierlijk eiwit intolerantie.

Let op!  Er bestaan soortgelijke kluiven op basis van aardappelzetmeel en op basis van tarwezetmeel. De kluiven met tarwezetmeel zijn niet geschikt voor honden met een glutenallergie. Wij verkopen alleen de kluiven op basis van aardappelzetmeel.

 

Bron: LICG. Het LICG voorziet (potentiële) kopers en houders van huisdieren van onafhankelijke, betrouwbare informatie over het houden van huisdieren en alle aspecten die in dat kader relevant zijn. De informatie is beschikbaar via www.licg.nl.