Waarom scheren?

Scheren gaat er in eerste instantie om dat de huid en vacht van uw huisdier gezond blijft. Met andere woorden: het gaat om het welzijn en de lichaamsverzorging van uw hond. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om een verzorgd uiterlijk. Met name bij reuen is het om hygiënische redenen aan te bevelen de hond in de buikstreek te scheren. En niet in de laatste plaats maakt een consequent geschoren vacht de dagelijkse verzorging gemakkelijker.


Waarom gebruik maken van een dierentondeuse?

Alleen op die manier bereikt u een gelijkmatig en professioneel resultaat. Bovendien kunt u met een dierentondeuse eenvoudiger en sneller werken dan met een schaar. Dat levert niet alleen voor u voordelen op, het is ook nadelig voor uw hond.


Moser dierentondeuses

Moser dierentondeuses garanderen een lange levensduur van de snijkoppen, zijn extreem handig en lekker licht. Bovendien kunt u met een Moser bijzonder geluidsarm scheren, wat vooral gevoelige en zenuwachtige dieren zeer prettig zullen vinden.


Wat wilt u scheren?

Een hond scheren is niet altijd hetzelfde. In de lente moet de vacht misschien korter worden gemaakt, in de winter worden in ieder geval de poten geschoren. Bij sommige rassen hoeven alleen het gezicht en de poten te worden geschoren, terwijl bij de poedel, kerry blue of bedlington terriër de vacht bijvoorbeeld helemaal moet worden geschoren. Gedeeltelijk scheren komt in aanmerking voor speciale rassen zoals leeuwtjes of irish soft coated weaten terriërs. Maar het kan ook nuttig zijn om een dier alleen op de rug, de buik of in de buurt van de geslachtsorganen te scheren. En tenslotte kunnen klitten een reden zijn om eens grondig de schaar in de vacht te zetten. Wij bieden u dan ook voor iedere scheerbeurt precies de juiste snijkop bij de Max45: kniplengten van 1/20 mm. tot 9 mm. Voor een aantal snijkoppen kunt u bovendien speciale opsteekkammen bestellen. Deze veelzijdigheid en hoge kwaliteit van onze Animalline-producten maken het scheren gemakkelijk en zijn goed voor uw hond.


Voorbereiding

Voor het scheren dient u de vacht in ieder geval van grove verontreinigingen te ontdoen. Zanddeeltjes e.d. kunnen er toe leiden dat de snijkop bij het scheren zeer snel stomp wordt. Daarom dient u de vacht voor het scheren uit te borstelen – vilt verwijdert u gemakkelijk en moeiteloos met de Moser HappyPet – of u stopt uw vierbenige vriend met een milde shampoo in bad. Let er op dat alle verviltingen voor het baden moeten worden verwijderd.


Kniplengteverstelling

Wisselsnijkoppen met verschillende kniplengten bieden vooral bij langere en omvangrijkere scheerwerkzaamheden enorme voordelen. De keuze van de snijkop kan optimaal worden aangepast aan de desbetreffende toepassing. Terwijl de machine loopt kan de snijkop er gewoon worden opgestoken en worden ingeklapt.

Bij de modellen met geïntegreerde kniplengteverstelling kunt u de snijkop zo variëren dat er een kniplengte van 0,1 tot 3 mm. kan worden gerealiseerd. Voor het geval dat de vacht langer dan 3 mm. dient te blijven, plaatst men op de snijkop zogenaamde opsteekkammen, waarmee kniplengten tot 25 mm. kunnen worden bereikt. Verschillende opsteekkammen maken veelal deel uit van de standaardlevering van de Moser dierentondeuses.


Verzorging

Opdat u lang plezier aan uw Moser dierentondeuse hebt, adviseren wij om de snijkop telkens na het gebruik te reinigen en het apparaat met een zachte, droge doek af te wrijven. Om een optimale knipcapaciteit van uw Moser dierentondeuse te garanderen, moet de snijkop na het reinigen in ieder geval worden geolied. Enkele druppels uit het meegeleverde olieflesje zijn voldoende. Wanneer u de snijkop gereinigd heeft is het belangrijk op de kop weer goed terug te plaatsen op de tondeuse. Klik de snijkop op de tondeuze, steek daarna de stekker in het stopcontact en druk de snijkop nog maals aan tot u weer een klik hoort. Dan zit de snijkop goed op de tondeuse en is hij klaar voor gebruik.

 

Bron: LICG. Het LICG voorziet (potentiële) kopers en houders van huisdieren van onafhankelijke, betrouwbare informatie over het houden van huisdieren en alle aspecten die in dat kader relevant zijn. De informatie is beschikbaar via www.licg.nl.