Bekijk uw winkelmandje

Gebitsverzorging

Veel hondeneigenaren zijn zich niet bewust van de gevolgen van gebits- en tandvleesproblemen bij hun hond. Ongeveer 85 procent van de honden die worden behandeld door een dierenarts, hebben een gebits- of tandvleesprobleem.

Lees meer

Vachtverzorging

Zoals er vele soorten en maten honden zijn, zo is ook bijna ieder ras anders gejast. Dikke en dunne vachten, lang en korthaar, iedere vacht heeft zijn eigen functie. Elke jas heeft zo zijn voor- en nadelen: de een verhaart wat meer, de ander heeft een hoge borstelverwachting.

Lees meer

Voorkomen van teken

Teken behoren tot de spinachtigen en hebben dus acht pootjes. Er zijn heel veel soorten teken. De teken die het meest in Nederland voor komen zijn de zogenaamde harde teken. Ze zien eruit als kleine leren zakjes met aan de voorkant een nauwelijks zichtbare kop.

Lees meer

Voorkomen van vlooien

De levenscyclus van de vlo begint bij de volwassen vlo die zich op uw huisdier bevindt. De volwassen vlo voedt zich met het bloed van uw huisdier. Bijna alle vlooien op uw huisdier zijn afkomstig uit de omgeving.

Lees meer

Voorkomen van wormen

Er zijn talloze wormen bij hond en kat bekend. Van al deze wormen zijn er twee soorten waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Het gaat hier om de spoelworm (ascariden) en de lintworm (testoden), maar ook hartwormen en platwormen kunnen voorkomen.

Lees meer

Allergie bij de hond

Een allergische reactie is een ‘overdreven’ reactie van het immuunsysteem op stoffen die het lichaam binnenkomen, meestal via de huid of de darmen. Dit kunnen pollen zijn, voedselbestanddelen, mijten enz.

Lees meer

Hondentondeuses

Scheren gaat er in eerste instantie om dat de huid en vacht van uw huisdier gezond blijft. Met andere woorden: het gaat om het welzijn en de lichaamsverzorging van uw hond. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om een verzorgd uiterlijk.

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!