Bekijk uw winkelmandje

Puppypraat

Als de pup net is geboren, is hij nog helemaal blind en doof. Zijn gezichtsvermogen en gehoor zijn nog niet helemaal ontwikkeld. De pup kan wel al heel goed ruiken en instinctief, waarschijnlijk onder invloed van hormonen, weet de pup al heel snel een tepel te vinden.

Lees meer

Een hond in huis

Honden zijn fantastische huisdieren!

Een hond is een geweldige vriend om samen (actief) mee te zijn, een reden om naar buiten te gaan, iemand die altijd blij is u te zien of om een knuffel te krijgen.

Lees meer

Benodigdheden voor uw hond

Wat een rijkdom; een lieve viervoetige vriend in huis! Altijd blij als u thuis komt, heerlijk om mee te knuffelen, te spelen of om samen sportief te zijn. Maar wat heeft uw hond naast liefde en aandacht verder allemaal nodig? We hebben de belangrijkste benodigdheden voor u op een rij gezet.

Lees meer

De bench

De bench is een prettig hulpmiddel bij het opvoeden en zindelijk maken van de hond.  We moeten de bench op een positieve manier introduceren, zodat de hond zijn bench als een veilig en beschermd plekje beschouwd.

Lees meer

Clickertraining

Het is een uniek hulpmiddel om dieren te laten begrijpen wat wij van ze verlangen. De clicker isoleert het gewenste gedrag uit het grote geheel van allerlei gedrag; het maakt daar als het ware een foto van.

Lees meer

Vrede tussen hond en kat

Wanneer u een kat kennis laat maken met de hond die al bij u in huis woont, krijgt u te maken met een aantal interessante uitdagingen. Wij geven u wat nuttige tips waarmee u hem helpt vriendjes te worden met de nieuwkomer.

Lees meer

Coprofagie: het eten van ontlasting

Als honden uitwerpselen eten vinden wij mensen dat niet erg smakelijk, maar honden zijn nu eenmaal geen mensen en hebben wel meer gewoontes die wij minder leuk vinden. Denk maar eens aan de hond die door een hoop rottende troep ligt te rollen. Het is natuurlijk gedrag.

Lees meer

Senior hond

Wanneer is onze hond een senior hond? Voor kleine honden is dit vanaf een jaar of 8, grote honden noemen we vanaf ongeveer 5 jaar senior. Een oudere hond krijgt meestal te maken met lichamelijke veranderingen.

Lees meer

Angst voor vuurwerk en onweer

Een veel voorkomend probleem is dat honden bang zijn voor onweer of vuurwerk. In veel gevallen is dit onbewust door de baas aangeleerd. De roedelleider bepaald in de natuur wanneer er ergens voor gevlucht moet worden, en de meeste honden leren ook dat datgene waarvoor ze vluchten het gevaar is.

Lees meer

Op stap met je hond

Het is heerlijk om samen met je hond op stap te gaan; lekker uitwaaien op het strand, ravotten in het bos of zelfs samen op vakantie. Tegenwoordig zijn de meeste honden gechipt. Een chip is een klein staafje ter grootte van een rijstkorrel die onder de huid word aangebracht.

Lees meer

Wandelen zonder trekken

Een van de vervelendste problemen is een hond die zijn baasje mee ‘trekt’ tijdens het uitlaten. Wij krijgen ook regelmatig de vraag naar een hulpmiddel om het trekken te stoppen. Omdat wij een dierenspeciaalzaak zijn die het welzijn van de dieren het belangrijkste vinden, verkopen wij deze niet.

Lees meer

Meer informatie? Neem dan contact op of kom naar onze 1 van onze winkels!