Zebravinken

Wetenschappelijke naam Poephila guttata
Herkomst Australië
Voedsel zaden en wat groenvoer
Grootte 11 cm.
Broedtijd 11 dagen
Nestgrootte 4-6 witte eitjes
Uitvliegleeftijd ongeveer 3 weken

 

In de natuur zijn zebravinken kolonievogels die in kleine tot middelgrote groepen bij elkaar leven. Zebravinken bouwen graag nesten in elkaars nabijheid.Men houdt de zebravinken in traliekooien of in volières. De zebravink hoeft niet verwarmd gehouden te worden. Ze houden zich goed in een buitenvolière. Mits ze over slaapkastjes beschikken kunnen ze daar ook ’s winters blijven. Pas wel op voor de tocht. Zebravinken kunnen met vrijwel alle andere kleine exotische vogels samen gehouden worden. Behalve de oorspronkelijke grijze kleur komen er tegenwoordig vele kleurschakeringen voor. Als hoofdvoer eet de zebravink gemengd tropisch zaad, bijvoorbeeld XtraVital.

  • NIEUWSBRIEF

    Blijf op de hoogte van onze acties!